Blog Tara SkinCare Apeldoorn
Home Blog Wat is een bindweefselmassage of natural facelift?
Blog Tara SkinCare Apeldoorn

Op dit blog deel ik de kennis die ik heb opgedaan in de tientallen jaren dat ik in het vak zit.

Heb je een vraag? Gewoon even mailen naar mij en ik antwoord je direct.

Wat is een bindweefselmassage of natural facelift en hoe werkt het?

Wel eens van bindweefsel gehoord? Wat is bindweefsel? Wat doet het? En waarom is het zo belangrijk voor je huid? We vertellen je graag hoe een bindweefselmassage werkt en wat het resultaat is.

Wat is bindweefsel?

Bindweefsel is een elastisch weefsel. Het beschermt de organen, het ondersteunt en verbindt onze zenuwen en bloedvaten en spieren. Het zit dus overal in het lichaam. Het bindweefsel dat zich vlak onder de huid bevindt is verantwoordelijk voor het transport van zuurstof en voedings- en afvalstoffen. Best belangrijk spul dus!

Wat doet een bindweefselmassage?

En gezond bindweefsel laat een mooie huidstructuur zien. Met bindweefselmassage, optimaliseren we de huidconditie, waardoor de huid niet alleen een gezonde teint krijgt maar ook écht gezonder en steviger wordt.

Wat gebeurt er tijdens een bindweefselmassage?

Tijdens een bindweefselmassage worden intensieve en diepe massagegrepen op de huid toegepast. Zo wordt de aanmaak van ‘collagene en elastine vezels door fibroblasten’ gestimuleerd, verbetert de doorbloeding en verbetert de opname van werkstoffen van onder andere je huidverzorgingsproducten.

Wat is een natural facelift?

Een natural facelift is een bindweefselmassage van het gezicht. Door het gezicht met verschillende bindweefselmassagetechnieken te masseren, verstevigt de huid.

Is een bindweefselmassage geschikt voor mij?

Je kunt er eigenlijk niet vroeg genoeg mee beginnen, want je houdt je huid in goede conditie. De voordelen op een rij:

  • De huidconditie verbetert
  • Celdeling in de huid verbetert
  • De doorbloeding wordt gestimuleerd
  • Afvalstoffen worden beter afgevoerd, waardoor de huidteint gezonder oogt
  • Rimpels en littekens verminderen (zichtbaar!), want de huid wordt steviger en elastischer

Deze massagetechniek is dus geschikt voor elk huidtype.

Hoe gaat een bindweefselmassage in zijn werk?

Om te beginnen worden de dode huidcellen verwijderd. Daarna starten we de massage met een serum die we met verschillende stevige grepen in de huid masseren. De huid wordt geprikkeld, opgerold, geplooid en weer ontspannen. Een intensieve techniek, zowel voor behandelaar als voor de huid.

De huid wordt écht aan het werk gezet. Naast de bindweefsel-massagegrepen maken wij tijdens de bindweefselmassage of natural facelift ook gebruik van andere massagetechnieken. Namelijk buccel-massage, pincement en lymfedrainage.

Het beste resultaat zit in herhaling

Het beste resultaat bereikt je met een kuur van meerdere behandelingen. Zo heeft het de voorkeur de bindweefselmassages in de eerste vijf weken tweemaal per week te laten plaatsvinden. Daarna kan de frequentie omlaag, omdat het weefsel steviger wordt en de structuur van de huid beter is geworden. Wil je het effect behouden, dan is onderhoud noodzakelijk om ervoor te zorgen dat we het verouderingsproces een stapje voor blijven.

Rode kleur door bloedsomloop na de bindweefselmassage

Na de bindweefselmassage of natural facelift kan de huid wat rood zijn. Ook zal hij warm aanvoelen en de spieren kunnen wat gevoelig zijn. Gelukkig trekt dat allemaal snel weg. Uw huid voelt daarna steviger en jonger aan.

Meer weten over bindweefselmassage en de natural facelift?

Wil jij een huid die jonger en steviger aanvoelt? Je bent van harte welkom voor een vrijblijvend intakegesprek in onze salon in Apeldoorn.

 | 

Anderen over hun ervaringen met Tara SkinCare in Apeldoorn

"Vandaag voor de eerste keer bij Tara geweest. Is super goed bevallen. Alles netjes en goed verzorgd fijne gezichtsbehandeling gehad en er wordt heel goed meegedacht. Ben nogal gevoelig in het gezicht. Heel aardig. Ik kom zeker terug." Jeannette